Corfu Town-Kerkyra

In Corfu regasim pe langa plajele spectaculoase si un centru al orasului foarte frumos si incarcat de istorie.

Corfu Town trebuie sa fie pe harta obiectivelor turistice dacca ajungeti intr-o vacanta si in Corfu, una dintre insulele din Marea Ionica. Aceasta insula a fost binecuvantata de zei cu o culoare turcoaz nemaivazuta. Indiferent pe ce parte a insulei veti poposi, sunt absolut convinsa ca o sa va rezervati una-doua zile de vizitat Corfu Town sau Kerkyra, capitala insulei. Nu de alta, dar va veti indragosti de oras si de tot ce are el de oferit.

Pentru pasionatii de istorie acest oras este o bijuterie. Venetienii si grecii au incercat sa isi protejeze orasul si insula construind 2 fortarete, cea veche si cea noua. Intre ele se regaseste orasul vechi, probabil cea mai frumoasa portiune din oras. Fortareata veche este un castel de piatra etajat ce include numeroase cladiri. Veti remarca negresit culoarea peretilor, un rosu caramiziu venetian pe care l-am observat si in Italia.Aceasta veche fortareata este ridicata pe o peninsula stancoasa, la o altitudine de 60 de metri deasupra nivelului marii.

Astazi fortareata este un  simbol al orasului si un obiectiv touristic foarte vizitat.  Intre aceasta faleza si vechea fortareata exista un mic port cu ambarcatiuni pescaresti si restaurant cochete cu specific pescaresc, unde peste gatit este prins chiar de localnici.

Palatul Regal din Corfu a fost construit de catre britanici in stil clasic, in secolul XIX, cu piatra provenita din Malta, fiind utilizat dupa iesirea de sub dominatia engleza de catre familia regala greaca. Astazi se viziteaza doar cateva camere ce infatiseaza destul de bine luxul in care conducatorul britanic traia. Tot in cadrul palatului exista si muzeul de arta asiatica unde intrarea costa in jurulul a 2-3 euro.

Cea mai cunoscuta zona din  Kerkyra este Esplanada. Aceasta este foarmata dintr-o zona pietonala si un parc in acelasi timp unde exista nenumarate taverne , restaurante, terase. Aici ne-am oprit si noi, pentru a lua o pauza 🙂

Am baut cel mai bun fresh de portocale si am mancat o baklava delicioasa cu vanilie si nuci (lovely ❤ )

Un alt obictiv turistic in Corfu Town este Biserica Sfantului Spiridon pe care e imposibil sa nu o observati. Dimensiunea clopotnitei este de 45 de metri si se inalta peste toate cladirile din oras, asa ca nu ar putea fi ratata. (Luni este inchisa pentru vizitatori-useful tips)

Priviti galeria foto ❤

Love, Cris ❤

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s