Budapesta

 

Budapesta este un oras superb. Am petrecut 2 zile in acest oras si ne-am simtit minunat.

Podul cu lanturi a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Podul face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda. Ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, cu toata maretia Dunarii ce isi gaseste drumul pe sub acest pod. De asemenea poate fi admirata grandioasa cladire a Parlamentului care domina partea din Pesta a Dunarii si turnurile Castelului de pe dealul din Buda.

Cladirea Parlamentului Ungariei este locul in care se intalneste Adunarea Nationala; este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si al treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national.

Basilica Sf. Stefan este o relicva sfanta ce ofera o priveliste superba si un obiectiv turistic important din Budapesta. Basilica Sfantul Stefan este dedicata primului rege al Ungariei, Sfantul Stefan. Este cea mai mare biserica din Budapesta; poate gazdui aproximativ 8500 de oameni. Pe langa faptul ca este foarte vasta, Basilica Sfantul Stefan ofera si alte puncte de interes. Basilica Sf. Stefan gazduieste cea mai sacra comoara a Ungariei si anume mana dreapta mumificata a Sfantului Stefan

Ca parte a lucrarilor de renovare ale cartierului ce gazduieste Palatul Regal din Budapesta, a fost construit si Bastionul Pescarilor in anul 1905. Exista doua explicatii despre originea numelui bastionului. Unii oameni spun ca o piata de peste se afla in apropiere in Evul Mediu si de aici se trage si denumirea bastionului.

77e53c9b1e0d097793974c116af15453

08-budapest-has-the-best-food-in-europe-where-to-eat-in-budapest-1427-Photos-Breathtaking-Budapest-19budapest (18)gate1travel-european-river-cruise-review-bratislava-slovakia-tour-12123shutterstock-175232033-1425485443-2Bpq-slidetravel-budapest

Love, Cris ❤

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Ghy kkj says:

    Lovely place 😍😍

    Liked by 1 person

    1. Yeees it really is ❤️❤️❤️

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s